ایمپلنت های دندانی پیچ هایی از جنس تیتانیوم (medical grade Ti) است که امروزه به عنوان درمان استاندارد برای جایگزینی دندان های از دست رفته به کار می روند. این پیچ های در اشکال و فرم های مختلفی وجود دارند که بر حسب شرایط و به انتخاب دندانپزشک برای بیمار تجویز می شوند.
ایمپلنت چگونه در استخوان فک قرار داده می شود؟
ایمپلنت ها از طریق جراحی در داخل استخوان فک قرار داده می شود. قرار دادن آن در داخل استخوان فکین معمولا با بی حسی معمول (مشابه کشیدن ساده دندان ) انجام شده و بر خلاف باور عموم درد و ناراحتی زیادی را به همراه ندارد.
نحوه و مراحل درمان ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندانی طی یک پروسه جراحی در محل دندان کشیده شده قبلی و یا همزمان با کشیدن دندان غیر عفونی در محل آن کاشته می شود و پس از اتصال استخوان به آن در مرحله دوم دندان مصنوعی و یا روکش ساخته شده روی ایمپلنت نصب می شود.
آیا استفاده از ایمپلنت برای هر فردی امکان پذیر است؟
امروزه و با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در علم و ارائه روش های نوین و پیشرفته جراحی ایمپلنت و پیوند استخوان تقریباً انجام این درمان در هر بیمار و در هر نوع استخوانی وجود دارد. در مواردی که با کمبود استخوان چه در ارتفاع و چه در عرض روبر می شویم انواع روش های پیوند استخوانی برای این منظور لحاظ می شوند.
مدت درمان چقدر به طول می انجامد؟
به طور کلی،کامل شدن درمان ایمپلنت بر حسب شرایط مختلف متفاوت بوده و بین 2 تا 3 ماه طول می کشد که در شرایط متفاوت و پیچیده مثل قرار دادن ایمپلنت در پیوندهای استخوانی، طول مدت درمان ممکن است به 6 تا 9 ماه نیز افزایش یابد. در طول این مدت بیمار از دندان موقت استفاده خواهد کرد. شرایط هر بیمار بصورت جداگانه بررسی شده و ممکن است به بیمار توصیه شود که مدتی را بدون پروتز سپری کند.
آیا امکان قرار دادن روکش برای ایمپلنت در همان زمان جراحی وجود دارد؟
در شرایط ایده آل و بر حسب تشخیص دندانپزشک، امکان انجام هم زمان جراحی و قرار دادن روکش وجود دارد که به آن immediate loading اطلاق می شود. تشخیص شرایط برحسب شرایط استخوانی و دندان جایگزین شونده بوده و توسط دندانپزشک بایستی شرایط موجود مورد بررسی قرار بگیرد.
بیمار به چه مقدار استراحت نیاز دارد؟
امکان دارد بیمار دچار کمی تورم شود و بسته به شرایط,طول مدت استراحت وی متفاوت است. توصیه می شود که بیمار در روز جراحی و یک روز پش از آن فعالیت های شدید انجام ندهد.
میزان موفقیت درمان ایمپلنت چقدر است؟
در صورت رعایت اصول جراحی و پس از آنبطور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت 95%-98% گزارش شده است.
چه عواملی بر روی موفقیت درمان اثر دارد؟
عواملی همچون بهداشت ضعیف ,مصرف زیاد سیگار,بیماریهای سیستمیک کنترل نشده می تواند میزان موفقیت ایمپلنت را کمتر کند.
پس از تکمیل درمان و تحویل پروتز مراقبت های لازم چیست؟
ایمپلنت دندانی نیز همچون دندان طبیعی به مراقبت بهداشتی با مسواک ونخ دندان دارد.
در یک سال اول پس از تحویل پروتزحداقل 3 یا 4 مرحله باید معاینه شده و پس از آن همچون دندان طبیعی باید سالانه معاینه شوند.