ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یک پیچ فلزی ( یا زیرکونیا) است که با روش جراحی در استخوان فک کاشته میشود. پس از اینکه این پایه فلزی در استخوان کاشته شد ، تاج مصنوعی و یا پروتزهای دندانی دیگر بر روی آن سوار میشود.
ایمپلنت دندان چه کاری انجام میدهد؟
ازآنجایی که ایمپلنت به استخوان فک جوش میخورد، پایه محکم و قابل اطمینانی برای تاج مصنوعی (روکش دندان)، دندان مصنوعی و یا بریج میباشد. ایمپلنت دندان هیچ لغزشی یا حرکتی ندارد بنابراین به راحتی میتوانید صحبت کنید و غذاهایی را که قبلاً میخوردید دوباره میتوانید بخورید. ثبات بالای ایمپلنت و پروتزی که بر روی آن سوار میشود، باعث شده است که ایمپلنت کاملاً مشابه دندان طبیعی دیده شده و عملکردی بسیار مشابه دندان خود بیمار داشته باشد و بیمار با آن بسیار راحت باشد.
در برخی افراد بریج یا دندان مصنوعی زیاد راحت نیست و حتی گاهی ممکن است به علت تحریک بافتهای دهان یا ایجاد زخم، بیمار را اذیت کند. به علاوه بریج باید به دندانهای دو طرف جای خالی دندان از دست رفته متصل شود اما ایمپلنت از دندانهای مجاور استفاده نمیکند بلکه حتی به حفظ سلامت آنها نیز کمک مینماید.
کاشت ایمپلنت
برای کاشت ایمپلنت باید لثه تان سالم بوده و استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت داشته باشید. همچنین باید به حفظ سلامت این ساختارها پایبند باشید. رعایت بهداشت دهان و چکاپهای منظم دندانپزشکی برای افزایش طول عمر ایمپلنت بسیار مهم است.
اگرچه هزینه ایمپلنت در کوتاه مدت بیشتر از سایر روشهای جایگزینی دندان است، اما به علت طول عمر زیاد و حتی مادام العمر آن در بلند مدت هزینه های آن میتواند کمتر از بریج و دندان مصنوعی باشد.
جراحی کاشت ایمپلنت
برای کاشت ایمپلنت ابتدا لثه روی استخوان برش خورده و باز میشود و سوراخی در استخوان فک ایجاد میگردد. سپس ایمپلنت در سوراخ قرار گرفته و لثه روی آن را میپوشاند و بخیه زده میشود. در برخی روشهای جراحی، روی پایه ایمپلنت باز میماند و لثه روی آن را نمیپوشاند ( کاشت ایمپلنت یک مرحلهای).
پس از کاشت ایمپلنت باید چند ماه منتظر بمانید تا ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد. پس از آن پروتز مصنوعی بر روی ایمپلنت نصب میشود. روشهای جراحی کاشت ایمپلنت بسته به شرایط شما و ترجیحات درمانی متفاوت است.