فلوراید و اهمیت آن برای سلامت دهان و دندان‌ها

فلوراید چیست؟

فلوراید یک ماده معدنی مهم است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ضروری است، همچنین مینای دندان را تقویت می‌کند و اثرات مضر پلاک را کاهش می‌دهد. فلوراید همچنین کل دندان را در برابر پوسیدگی مقاوم‌تر می‌کند و به معدنی سازی مجدد کمک می‌کند، که به ترمیم پوسیدگی زودرس کمک می‌کند.

اکثر شهرداری‌ها فلوراید را به آب آشامیدنی عمومی اضافه می‌کنند تا این فواید را برای کل افراد جامعه فراهم کنند. با این‌حال، برخی از والدین با این باور که فلوراید می‌تواند برای سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی فرزندشان خطرناک باشد، از دادن آن به فرزندشان اجتناب می‌کنند. با یادگیری بیشتر در مورد مزایای فلوراید و خطرات احتمالی، می‌توانید دندان‌های کودک خود را سالم نگه دارید و خطرات احتمالی را به حداقل برسانید.

فلوراید کجا یافت می‌شود؟

شایع‌ترین منابع فلوراید آب لوله‌کشی و خمیر‌دندان هستند.

فلوراید موضعی

  • محصولاتی با غلظت ملایم (در دسترس بدون نسخه) یا قوی (با نسخه) فلوراید (به عنوان مثال، خمیر‌دندان یا دهان‌شویه)
  • هنگامی‌که اولین دندان کودک شما ظاهر شد، مسواک زدن دندان‌های او با استفاده از مقدار بسیار کمی خمیر‌دندان حاوی فلوراید به اندازه یک دانه برنج را شروع کنید.
  • در حدود 3 سالگی، به اندازه یک نخود خمیر‌دندان استفاده کنید.
  • در کودکان زیر 6 سال نباید از دهان‌شویه‌ها استفاده کرد.
  • وارنیش‌ها، ژل‌ها یا فوم‌های حاوی فلوراید ممکن است توسط دندانپزشک روی دندان‌ها اعمال شوند.

این‌ها را می‌توان هر 3 تا 6 ماه یک مرتبه از زمان ظاهر شدن اولین دندان استفاده کرد.

فلوراید سیستمیک

  • تأمین آب عمومی و خصوصی
  • مکمل‌های تجویزی
  • منابع دیگر عبارتند از چای، نوشابه و مقداری آب بطری

فلوراید سیستمیک پس از مصرف، در دستگاه گوارش جذب می‌شود. سپس در سراسر بدن در جریان خون پخش می‌شود. همچنین در بزاق به دهان باز می‌گردد تا به‌طور مداوم دندان‌ها را با فلوراید شستشو دهد.

فلوراید و سلامت دهان و دندان

آیا درمان‌های فلوراید دندان ایمن هستند؟

آری، فلوراید تراپی‌های ارائه شده توسط دندانپزشک شما برای جلوگیری از پوسیدگی و معکوس شدن حفره‌هایی که ممکن است قبلاً شروع به شکل‌گیری کرده باشند، طراحی شده‌اند. زمانی‌که توسط یک متخصص مراقبت از دندان تجویز شود کاملاً ایمن است.

اهمیت فلوراید

فلوراید یک ماده معدنی بسیار مهم برای کودکان است. باکتری‌های موجود در دهان می‌توانند با قند ترکیب شوند تا اسید مضری تولید کنند که ممکن است به دندان‌ها و مینای دندان‌ها آسیب برساند. فلوراید از دندان‌ها در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت می‌کند و همچنین می‌تواند برخی از علائم اولیه پوسیدگی دندان را معکوس کند. خمیر دندان‌های حاوی فلوراید باعث کاهش 15 تا 30 درصد پوسیدگی در کودکان می‌شود و فلورایده کردن منابع آب عمومی می‌تواند میزان پوسیدگی را تا 40 درصد کاهش دهد.

خطرات فلوراید

فلوراید یک ماده معدنی است که در خاک، آب و مواد غذایی مختلف یافت می‌شود. ثابت شده است که به معدنی‌سازی مجدد و جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می‌کند. در حالی‌که شواهد زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند فلوراید فواید زیادی برای دندان‌ها، بویژه برای کودکان دارد، مهم است که والدین میزان فلوراید دریافتی را به دقت تحت کنترل داشته باشند. دندانپزشکان نشان می‌دهند، در حالی‌که قرار گرفتن در معرض فلوراید موضعی با خمیر‌دندان طبق دستورالعمل نسبتاً بی‌خطر به نظر می‌رسد، مصرف بیش از حد فلوراید خطرات خود را دارد. در‌واقع، یک مطالعه اخیر هاروارد نشان داد که مصرف فلوراید پیامدهای منفی روی رشد و توانایی‌های شناختی کودکان دارد.

به‌نظر می‌رسد مقداری که بلعیده می‌شود عامل کلیدی در تجربه خطرات منفی باشد. اگر فرزندان شما بیش از حد فلوراید بخورند، خطر ابتلا به فلوئوروزیس نیز افزایش می‌یابد، وضعیتی که 41 درصد از کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و شامل دندان‌های حفره‌دار و لکه‌دار می‌شود. در برخی موارد، قرار گرفتن در معرض فلوراید زیاد با ADHD و سایر اختلالات عصبی نیز ارتباط داشته است.

فلوراید و سلامت دهان و دندان

چه زمانی باید از خمیر‌دندان فاقد فلوراید استفاده کرد؟

سناریوهایی وجود دارند که خمیر‌دندان فاقد فلوراید ممکن است بهترین گزینه برای خانواده شما باشد. اگر کودک زیر دو سال دارید، خمیر‌دندان‌های فاقد فلوراید گاهی اوقات انتخاب مطمئن‌تری هستند، زیرا کودکان خردسال ممکن است مقدار زیادی فلوراید را ببلعند. با این‌حال، آکادمی اطفال آمریکا و انجمن دندانپزشکی آمریکا هر دو توصیه می‌کنند که والدین به محض ظاهر شدن اولین دندان از خمیر دندان حاوی فلوراید برای فرزندان خود استفاده کنند. تا سه سالگی باید به استفاده از یک لایه نازک خمیر‌دندان ادامه داد و از آن زمان به بعد ممکن است مقداری به اندازه نخود استفاده شود. AAP و ADA توصیه می‌کنند که والدین هنگام مسواک زدن دندان‌های فرزندان خود، برای به حداقل رساندن مصرف فلوراید، خمیر‌دندان اضافی را بردارند.

در نهایت، اگر فرزند شما از طریق خمیر‌دندان، فراتر از آبی که می‌نوشد از فلوراید اضافی استفاده می‌کند، این به شما به‌عنوان والدین بستگی دارد که تماس بگیرید. اگر در مورد خطرات و مزایای احتمالی فلوراید برای فرزندان خود نگرانی دارید، برای اطلاعات بیشتر با دندانپزشک یا متخصص اطفال کودک خود صحبت کنید.

چه کسانی باید فلوراید اضافی دریافت کنند؟

آکادمی دندانپزشکی اطفال آمریکا به کودکان بین 6 ماه تا 16 سال توصیه می‌کند که هر روز نوعی فلوراید مصرف کنند.

اگر منبع اصلی آب لوله‌کشی کودک شما فلوراید نیست، پزشک یا دندانپزشک کودک شما ممکن است مکمل‌های فلوراید را تجویز کند. این‌ها یا به‌صورت قطره یا قرص هستند که از طریق خوراکی مصرف می‌شوند. مقدار فلورایدی که تجویز می‌شود بر اساس سن کودک و میزان فلوراید موجود در آب آشامیدنی مشخص می‌شود.

اگر کودک شما عمدتاً آب بطری می‌نوشد، با پزشک یا دندانپزشک کودک خود در مورد استفاده از یک محصول حاوی فلوراید صحبت کنید. اکثر کودکان هنوز از طریق مسواک زدن و خوردن غذای تهیه شده با آب لوله‌کشی فلوراید کافی دریافت می‌کنند.

فلوراید و سلامت دهان و دندان

چگونه بفهمم فرزندم فلوراید کافی دریافت می‌کند؟

معاینه توسط دندانپزشک شما می‌تواند تعیین کند که آیا شما مقدار مناسب فلوراید استفاده می‌کنید یا خیر.

چگونه می‌توان از خطرات مصرف فلوراید زیاد اجتناب کرد؟

به‌طور کلی فلوراید بی‌خطر است. خطرات سلامتی ناشی از مصرف فلوراید معمولاً به استفاده نادرست و دریافت بیش از حد فلوراید محدود می‌شوند. برای جلوگیری از این خطرات اقدامات زیر را انجام دهید:

  • خمیر‌دندان و سایر محصولات بهداشتی دندان را قورت ندهید.
  • خمیر‌دندان را از دسترس کودکان خردسال دور نگهدارید. مطمئن شوید که تا سن 7 تا 8 سالگی به کودک خود در مسواک زدن کمک می‌کنید.
  • برای اطلاع از سطح فلوراید موجود در آب آشامیدنی محلی خود با اداره آب شهر خود تماس بگیرید.

کودکان در معرض خطر ابتلا به فلوئوروزیس دندانی قرار دارند زیرا دندان‌های آن‌ها به فلوراید حساس‌تر است. فلوئوروزیس فقط در دندان‌های در حال رشد رخ می‌دهد. در دندان‌هایی که قبلاً بیرون نیامده‌اند این اتفاق نمی‌افتد. اگر متوجه تغییراتی در دندان‌های کودک خود شدید با پزشک یا دندانپزشک کودک خود صحبت کنید.‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *