بلیچینگ، درخشش دندان های شما!

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ روشی برای سفید کردن دندان ها است که امروزه به دلیل هزینه کمتر از لمینیت، و تاثیر آنی از شیوهای  پرطرفدار در صنعت زیبایی و دندان پزشکی تبدیل شده است. بلیچینگ برای افرادی که از زردی دندان های خود رنج میبرند، راهی برای افزایش اعتماد به نفس محسوب میشود. این فرآیند میتواند از یک تا چند درجه سطح دندان را روشن تر کند و این مقدار وابسته به عوامل مختلف در افراد متفاوت است. در این مقاله به بررسی روش های بلیچینگ و مراقبت های بعد از آن و… میپردازیم.

عوامل زردی دندان

زرد شدن دندان ها دلایل زیادی دارد:

1.استفاده زیاد از سیگار و قهوه

2.برخی دارو ها و مواد شیمیایی

3.موارد ژنتیکی

4.مسواک نزدن

5.روکش های دندان

هر کدام از این موارد به مرور زمان علاوه بر کدر شدن دندان ها، سبب پوسیدگی و خراب شدن آن نیز میشوند.

Teeth bleaching

انواع روش های بلیچینگ

از گذشته تابحال روش های زیادی برای روشن کردن دندان ها استفاده شده است. گرد گوگرد، جوش شیرین، لیمو و نمک برخی از متریالی هستند که در خانه برای سفید کردن دندان استفاده میشوند که البته این مواد به دلیل اسیدی بودن در دراز مدت جنس لایه‌‌‌‌‌‌‌ی رویی دندان را از بین می‌برد. امروزه بلیچینگ خانگی و تخصصی جای روش های ناسالم و قدیمی را گرفته است.

بلیچینگ خانگی

بلیچینگ خانگی نسبت به بلیچینگ تخصصی فرآیند زمان بری دارد و برای دندان هایی که زردی کمتری دارند یا آسیب دیده نیستند پیشنهاد میشود. در بلیچینگ خانگی با استفاده از برخی مواد سفید کننده میتوان تاثیری موقتی و سریع  در روشن شدن دندان ها دید. خمیر دندان های سفید کننده، قلم سفید کننده دندان و ژل از موادی هستند که تا حدودی کدر بودن دندان را درمان میکنند.

خمیر دندان: به دلیل وجود فلوراید، پاکسازی و استفاده از مسواک، سطح دندان تمیز شده و رنگ زرد آن کمتر میشود. البته برخی خمیر دندان ها فقط برای سفید کردن استفاده میشود و حاوی مقدار زیادی پراکسید هستند.

قلم سفید کننده: قلم های دندان حاوی ژل سفید کننده هستند. این قلم ها در تمامی داروخانه ها به فروش میروند اما استفاده دائم آنها پیشنهاد نمیشود.

ژل دندان: ژل دندان روی سطح دندان قرار میگیرد و طی مصرف 10 روزه جرمگیری سطحی انجام میدهد.

بلیچینگ تخصصی

بلیچینگ تخصصی توسط دندانپزشک در مطب انجام میشود و کارآمدتر از روش های خانگی است. پراکسید هیدروژن که ماده اصلی سفید کردن دندان ها است در این روش بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد در نتیجه تاثیر بیشتر و سریع تری نیز دارد. محافظت از لثه، از مواردی است که در بلیچینگ خانگی کمتر مورد توجه  قرار می‌گیرد اما در مطب این نکته حائز اهمیت بیشتری است.

Specialized teeth bleaching

چرا بلیچینگ (مزایای بلیچینگ)

پاکسازی: بلیچینگ سطح دندان را پاکسازی کرده و جرم های آن را از بین میبرد.

سفید تر شدن سریع: نتایج بلیچینگ تقریبا بعد از اولین بار هم قابل مشاهده هستند.

قیمت مناسب: برای زیبا تر شدن دندان ها از لمینیت و یا کامپوزیت هم استفاده میشود اما چون جنبه درمانی دارند، هزینه بیشتری نسبت به بلیچینگ دارند.

عوارض بلیچینگ

بلیچینگ ظاهری شکیل به دندانها می‌دهد اما در کنار زیبایی، معایبی هم دارد که برخی از آنها را با می توان مراقبت های پس بلیچینگ کنترل کرد.

درد دندان

دندان درد از عوارض شایع پس از بلیچینگ است. این درد موقتی می‌باشد و به دلیل فرسودگی مینای دندان است.

قرمزی و تورم زبان

به دلیل مواد بکار رفته در بلیچینگ ممکن است سطح زبان متورم و قرمز شود.

حساسیت

پاکسازی سطح دندان سبب حساس شدن آن و واکنش عصبی دادن به برخی مواد غذایی است. بهتر است پس از بلیچینگ تا چند ساعت از مواد غذایی خیلی گرم یا خیلی سرد پرهیز شود.

التهاب لثه

اگر مدت زمان زیادی مواد بلیچینگ روی سطح دندان ها بماند کم کم لثه متورم و ملتهب میشود از این رو پیشنهاد میکنیم طبق دستورالعمل اصلی از مواد بلیچینگ استفاده کیند.

تمامی عوارض گفته شده موقتی هستند و معمولا پس از فرآیند پاکسازی تمام می‌شوند اما در صورت ادامه دار بودن باید حتما به پزشک متخصص مراجعه شود.

نکاتی که باید رعایت کنید

رعایت چند نکته کوتاه میتواند عمر بلیچینگ شما را افزایش دهد.بهداشت دندان از مواردی است که باید به آن توجه کنید. استفاده از مسواک، نخ دندان و دهان شویه نه تنها بلیچینگ شما را تثبیت میکند بلکه به سلامت دندان ها نیز کمک میکند. همچنین تا حد امکان پس از بلیچینگ از استفاده از موادی که رنگ دندان را تغییر میدهد مثل سیگار، چای و قهوه خودداری کنید.

همچنین بخوانید: روش درست مسواک زدن و استفاده از نخ دندان

و در آخر پیشنهاد میشود قبل از بلیچینگ به پزشک متخصص مراجعه کنید و در مورد آن مشاوره بگیرید. توجه داشته باشید بلیچینگ فقط بخشی از زیبایی دهان و دندان شما را تامیین میکند و سلامی دندان از سفیدی آن مهم تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *