معرفی انواع روش‌های درمان زخم لثه دندان مصنوعی

زخم‌های اطراف دندان مصنوعی

 

کاملاً طبیعی است که وقتی به دندان مصنوعی جدید خود عادت نکردید مقداری درد احساس کنید. همیشه آغاز دشوار است، اما با گذشت زمان همه چیز بهتر می‌شود.
ممکن است تا زمانی‌که به دندان مصنوعی یا دنچرهای خود عادت می‌کنید مقداری زخم یا حساسیت لثه داشته باشید. به خواندن این مطلب ادامه دهید تا بدانید در صورتی که با این مشکل مواجه شدید راه‌های درمان زخم لثه دندان مصنوعی را پیش گرفته و از شر زخم لثه خلاص شوید.

چه چیزی موجب بروز زخم اطراف دندان مصنوعی، درد یا ناراحتی می‌شود؟

در اکثر موارد، هر گونه درد و ناراحتی می‌تواند به دلیل قرارگرفتن یک دنچر جدید روی لثه‌ها و یا بد قرار گرفتن آن باشد. دندان مصنوعی جدید ممکن است به مدتی زمان برای عادت کردن نیاز داشته باشند، بنابرانی مقدار اندکی حساسیت و تحریک پذیری کاملاً طبیعی است. دنچرهایی که بد روی لثه‌ها قرار می‌گیرند شل هستند یا به خوبی روی لثه نمی‌نشینند می‌توانند روی لثه‌‌ها ساییده شوند یا حتی باعث بریدگی لثه ها شوند، و این چیزی است که می توانید آن را به راحتی و با کمک دندانپزشک حل کنید. گاهی اوقات، حتی ممکن است با استفاده از پروتزهای پارسیل دچار زخم لثه‌ها شوید.

دلیل دیگری که برای زخم شدن لثه ها وجود دارد ذرات غذایی است که بین لثه ها و دنچرها پنهان می شوند. علاوه بر این، به دلیل تجمع باکتری ها دچار زخم لثه ها شوید، که می تواند زمانی اتفاق بیفتد که شما دنچرهای خود را به خوبی تمیز نمی کنید. با استفاده از چسب هایی که برای ثابت نگه داشتن دنچرها روی لثه ها کاربرد دارند، می توانید از زخم هایی که در نتیجه گیر کردن ذرات غذا بین پروتزهای مصنوعی و خط لثه ها بوجود می آیند را بگیرید.

زخم ناشی از پروتزهای مصنوعی

علائم و نشانه‌های زخم‌های ناشی از دنچرها

به نظر کاملاً مشهود است که اصلی ترین نشانه زخم های ناشی از دنچرها، زخم شدن لثه‌ها است. این زخم شدگی احتمالا در نقاط مختلفی متمرکز شده است، برای مثال احتمالاً این زخم ها هم روی سقف دهان هستند، یا تنها اطراف جایی که پروتز پارسیل قرار می گیرد متمرکز شده اند. شاید مقداری حساسیت، سوزش، ناراحتی، یا حتی درد داشته باشید.

چگونه می‌توان زخم‌های ناشی از استفاده از دندان مصنوعی را درمان کرد؟

از آنجا که اکثر زخم هایی که در نتیجه دندان مصنوعی بوجود می‌آیند به‌دلیل بد قرار گرفتن آنها روی لثه‌ها بروز می‌یابند، بهترین اقدامی که می‌توان انجام داد مراجعه به دندانپزشک برای بررسی دندان مصنوعی است. احتمالا دندان مصنوعی شما نیاز به تنظیم مجدد دارد، که حساسیت و تحریک پذیری لثه‌های شما را کاهش خواهد داد.

برای دریافت نوبت از مطب دکتر پویا اصلانی متخصص پروتز و ایمپلنت دندان همین الان اقدام کنید.

زخم ناشی از پروتزهای مصنوعی

درمان خانگی زخم لثه دندان مصنوعی

آیا هیچ کاری وجود دارد که با انجام آن زندگی با دندان مصنوعی راحت‌تر شود؟ آری. چند راهکار خانگی وجود دارند که به کاهش ناراحتی‌های همراه با دندان مصنوعی کمک می‌کنند، با این حال، همیشه بهتر است راه‌های مراقبت از دندان مصنوعی را پیش گرفته و قبل از هر اقدامی حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید تا توصیه‌های لازم را به شما ارائه دهد.

  • از بی‌حس کننده های موضعی استفاده کنید: دندانپزشک ممکن است بی‌حس کننده‌های موضعی را توصیه کند، مانند ژل‌های حاوی بنزوکائین، برای کمک به تسکین درد ایجاد شده در نتیجه دندان مصنوعی.
  • دهان خود را با آب و نمک شستشو دهید.
  • از داروهای مسکن درد استفاده کنید: دندانپزشک می‌تواند به شما مسکن‌های OTC یا بدون نسخه را برای کمک به کاهش التهاب، درد، و ناراحتی پیشنهاد دهد.
  • در طول شب پروتزهای مصنوعی خود را از دهان خارج کنید: خارج کردن دنچرها در طول شب از داخل دهان به لثه‌های شما این فرصت را می‌دهد تا نفس بکشند و مقداری استراحت کنند.
  • در طول شب پروتزهای مصنوعی خود را غوطه ور کنید: می‌توانید برای این کار آن‌ها را داخل محلول مخصوص تمیز کردن پروتزها یا آب قرار دهید.

زخم ناشی از پروتزهای مصنوعی

شاید این مطلب برایتان مفید باشد: بعد از گذاشتن دندان مصنوعی چه بخوریم؟

چگونه می‌توان از زخم شدن لثه‌ها در نتیجه استفاده از دندان مصنوعی جلوگیری کرد؟

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برخی اقدامات وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌توانید از زخم شدن لثه در نتیجه استفاده از دندان مصنوعی جلوگیری کنید، مانند:

  • دندان مصنوعی خود را در طول شب خارج کنید.
  • روزانه دنچر خود را پاکسازی کنید. هر گونه ذرات غذای گیر کرده اطراف پروتز را خارج کنید تا باعث آسیب به لثه‌های شما نشوند، نیازی نیست متذکر شویم که پاکسازی منظم دنچرها می‌تواند به زدودن تارتار از روی آنها کمک کند.
  • غذاهای نرم بخورید. اگر به تازگی دندان مصنوعی خود را دریافت کرده‌اید، با شروع غذا خوردن با غذاهای نرم می‌توانید از فشار وارد شدن به آنها جلوگیری کنید.
  • از خوردن غذاهای چسبناک خودداری کنید. گرچه می توانید با دنچرهای خود همه چیز بخورید، اما با پرهیز از خوردن غذاهای چسبناک می توانید از زخم شدن لثه ها جلوگیری کنید و حتی از هر گونه حساسیت و تحریک پذیری بکاهید. اگر به تازگی استفاده از دندان مصنوعی را آغاز کرده اید، می توانید با مطالعه بیشتر تنها غذاهایی را بخورید که برای افرادی مناسب هستند که از دندان مصنوعی استفاده می کنند.
  • از چسب‌های دندان مصنوعی استفاده کنید. چسب دنچر می‌تواند از بروز درد لثه‌ها جلوگیری کند زیرا مانع گیر کردن ذرات غذا بین لثه‌ها و دنچر می‌‌شود. علاوه بر این، پروتزها را در جای خود نگه می‌دارد تا مانع حرکت کردن آن و آزرده شدن لثه‌های شما شود، و اجازه دهد دنچرهای شما به درستی قرار بگیرند.
  • از محرک‌هایی مانند نوشیدنی های داغ، اسیدی، شور، یا ادویه جات بپرهیزید. غذاها و نوشیدنی هایی که خیلی داغ یا ادیه دار هستند می توانند موجب آزردگی بیشتر زخم های لثه های شما شوند.

زندگی با دندان مصنوعی جدید همیشه هم راحت نیست، مخصوصاً زمانی که با درد و زخم ناشی از آنها مواجه می شوید. خبر خوب این که، درمان زخم لثه ناشی از دندان مصنوعی به راحتی با دریافت دندان مصنوعی که به خوبی روی لثه‌ها قرار می‌گیرند، یا با استفاده از مقداری چسب با ثابت نگه داشتن آنها، و خوردن غذای مناسب امکان پذیر است. در مدت زمانی کوتاه، استفاده از دندان مصنوعی راحت و امن خواهد بود و خیلی سریع می‌توانید به روال عادی زندگی خود بازگردید و از آن لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *